Saturday, November 8, 2014

FLU+SAKIT TEKAK+RINDU


Alhamdulillah..
Kata orang sakit itu kifarah dosa.
Moga aku cepat sembuh dari flu & sakit tekak yang menemani hariku..

Saat ini aku sangat-sangat merindui dia..rindu pada Ayish mommy
Tak sabar nak jumpa Ayish,peluk cium dia..eeeee....geram tengok pipi dia.


Perkembangan terbaru umur 3 bulan; 
Ayish mommy suka senyum bila diajak bicara,tegakkan kepala bila meniarap,suka main air bila mandi,suka main jari,gosok mata bila nak tido,hisap jari,berbahasa baby dan ketawa bila diacah,dan suka sangat buat bubble kat mulut dia..hehe..kata orang jugak rambut ibu akan gugur bila baby dah pandai main bubble..yeker???kebetulan atau hakikat..ntah ler.
Ayish juga suka sangat tengok cartoon kt tv..budak2 zaman sekarang..hehehe..baby lagi kot..
Apa2 pun alhamdulillah, Ayish mommy dan daddy membesar dengan sihat. Perkembangan pun selari dengan umur.

Ayish sayang..
Jadi anak yang baik okey..

Wednesday, November 5, 2014

Ammar Farish | Kesayangan | 28072014 / 1 SYAWAL 1435H


Alhamdulillah...syukur padaMu Ya Allah
Berat lahir hanya 2.1kg je, baby prematured..lahir ketika kandungan baru 35 minggu 2 hari.Tak sangka sekarang dh besar ni anak mommy dan daddy.check 3 bulan hari tu dah mencecah 5.5kg..

hehehe...









 Kaulah yang terindah...mommy & daddy love u sayang..



Wednesday, March 19, 2014

Rezeki


Alhamdulillah..
Syukur pada Mu Allah, atas rezeki yang Engkau berikan

Sesuatu perkara perlu ada usaha, doa dan tawakal
InshaAllah..rezeki Allah itu luas

Tahniah untuk Encik Suami..
Persoalan yang telah terjawab



Moga Allah merahmati dan melindungi setiap langkahmu
moga rezeki ini sentiasa dalam redha Allah
Amin..

Monday, March 3, 2014

Anugerah Terindah


Alhamdulillah..syukur kepada Mu Ya Allah...
Kerana kurniakan kami anugerah yang terindah
Jaga kan dia untukku Ya Allah

Perasaan yang sukar untuk digambarkan
Hanya airmata kegembiraan dan kesyukuran menitis 
saat degup jantungmu kedengaran..
Indahnya perasaan ini
Saat gerak geri mu menjadi perhatian

Kini..
Aku belajar erti sebuah pengorbanan
aku belajar erti kasih sayang
betapa eratnya sebuah jalinan
antara kita

Saat kesakitan yang aku rasai
tiada satu keluh kesah pun yang aku ingin lontarkan
hanya sebuah senyuman
betapa aku menghargai kehadiranmu

Pada Mu Yang Satu..
Ku mohon pelihara lah dia selagi dia ada denganku

" Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri 
(dengan tidak meninggalkan zuriat), 
dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi."
[Surah al-Anbiya : ayat 89]

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon