Monday, December 23, 2013

♡Rasa Macam Artis Ler Pulak♡

masih berdua

Indahnya perkahwinan..menghalalkan yang haram, mensucikan cinta yang dibina
Rezeki penyeri rumahtangga masih belum tiba
Bukan merancang..tapi masih menunggu izinNya
Sabar dan Redha
Belum waktu tanda cinta menjengah dunia..


Bagi yang bertanya..maaf andai status "berdua" kami menjadi permasalahan buat kalian..
Sering hati ini bertanya, " Mengapa status "berdua" kami yang kalian runsingkan..?"
Adakah status ini menjadi satu BEBAN yang amat berat untuk kalian..
Sehingga kalian sering runsing...terlebih prihatin dengan status "berdua" kami..
Sekali lagi maaf kami pohon..jika status ini sering mengganggu ketenangan hati, jiwa kalian..

Ketahuilah kalian-kalian yang amat prihatin dengan kami
Setiap pasangan yang berkahwin..mengimpikan zuriat penyambung cinta
penyeri rumahtangga...inshaAllah, itu juga impian saya, impian suami saya..keluarga saya

Kalian-kalian yang saya sayangi..
Percayalah pada takdir Allah...
Suatu ketika...pasti ada kemanisan yang Allah janjikan untuk kita
Sehebat mana kita merancang....sekuat mana hati kita menginginkan..jika belum ada izinNya
maka...jangan pernah berputus asa...
kerana hanya Allah sebaik-baik perancang..
Takdir Allah itu indah pada saatnya

Buat kalian-kalian yang sering bertanya...
Daripada kalian bertanya dan terus bertanya
Rasanya..lebih bagus dan bermanfaat sekiranya kalian titipkan doa untuk kami yang masih "berdua"
Jadi..takde lah menyusahkan mulut, hati dan fikiran kalian bertanya dan memikirkan status "berdua" kami

Terima kasih banyak-banyak
kerana dalam tak sedar..secara tidak langsung..kalian sudi menyusahkan diri dan memeningkan kepala memikirkan status kami..
"Popular" juga rupanya kami buat kalian.. ◕‿-

Friday, December 13, 2013

KERANA TERPAKSA AKU RELAKAN...

Setelah berbulan2 membiarkan blog aku ni bersawang..
Ntah tergerak pulak hati nak menulis..
Masa berharga bersama tersayang
Ketagihan Novel...
Cerita Korea..
Wechat Group..
Bergosssippinggg wif BFF@Gurlfrenz..
DAN
Bla...bla..bla..bla...
Sedikit sebanyak membataskan waktu untuk berblogging...
~fLASHBACK~
Dinner tempat kerja..
Saje aku nak tempek benda ni..
Sebab ni 1st time aku ikut dinner tempat kerja aku..
hahaha.....
kalau bukan kerana terpaksa ntah bila aku nak ikut serta..
Biarlah gambar tersebut jadi kenangan untuk kami..
Tahun depan inshaAllah...
Kalau BOS paksa
Aku dan kawan seperjuangan ku
akan join sekali lagi..
~lalalalalalalala~

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon