Friday, March 29, 2013

Senarai Peserta Segmen : Kenangan Terindah....

 
Makseh kepada yang sudi join segmen Usu...
 
Cer tengok bawah untuk senarai peserta..

1.http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/segmen-kenangan-terindah.html
2.http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
3.http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/03/segmen-kenangan-terindah.html
4.http://fiqansz.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
5.http://studentkecik.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
6.http://noraiiiiiin.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
7.http://kiryuuasrar.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
8.http://najahmustapa.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
9.http://spmcandi.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
10.http://www.akupenghibur.com/2013/04/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
19.http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
20.http://sujuelfarahin.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu_6.html
23.http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/04/segmen-kenangan-terindah.html
24.http://muffincokelatcinta.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
25.http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
26.http://meerazain.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah.html
27.http://syakiiroslan.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindahby-usu.html
31.http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
34.http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html
35.http://kisahnajwa.blogspot.com/2013/04/segmen-kenangan-terindah-by-usu.html



Thursday, March 28, 2013

Buah Tangan Untuk Segmen Usu ^_^

  • 1st : Bila Blogger Jadi Maid...**Usu pilih novel ni sebab da kaitan ngan Blogger...

  • 2nd : Snack Cup Tupperware (1 set/4 pcs)--mini+comey+cute ^_^

  • 3rd : Topup RM5 (Digi/Maxis/Celcom)

  • 4th : Keychain Comey
Ada bentuk bunga, love, baju dan lain2...**

  • 5th : Review Blog ^_^
  • + Buah Tangan...hehehe..10 orang peserta pertama masuk Bloglist Usu sebulan ^_^

**Segmen yang ni merupakan second segmen daripada usu...masih banyak kekurangan..^_^




E.N.D----->>>

Satu Usaha~

Buah Zuriat / *ada orang panggil Buah Adam Hawa

Alhamdulillah, murah rezeki hari ini...dapat sepasang buah zuriat, pemberian daripada seorang sahabat..Makseh bebanyak atas pemberian tersebut...Semoga Allah murahkan rezeki awak, sahabatku.....Amin..
Saya percaya rezeki Allah itu luas..takdir Allah itu indah, semuanya ada hikmah..usaha, doa dan tawakal..Hanya salah satu ikhtiar...segalanya adalah ketentuan Allah..dan ketentuan Allah itu adalah yang terbaik...
*Doa Nabi Zakaria*

وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakaria, ketika dia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi. 
(Surah Al-Anbiya, ayat 89)

هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ ۖ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ

Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya, katanya: Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan. (Surah Ali-Imran, ayat 38)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ


Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan) dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan) 
(Surah Ali-Imran, ayat 200)

Sumber : >KLIK<

Monday, March 25, 2013

Tadaaaa...........


Tadaa......cer tengok gambar..untuk....


Buah tangan korang akan dipos hari ini, inshaAllah....harap korang sabar menunggu ya...
hehehe...

Wednesday, March 20, 2013

DENGKI SANGAT KANNN.......???

Daripada Abdullah bin ‘Amr bin al-`Aas, katanya: “Aku ada mendengar Rasulullah SAW bersabda: Allah telah memerintahkan supaya ditulis segala qadar takdir sekalian makhluk sebelum ia menjadikan langit dan bumi dengan satu tempoh masa yang amat lanjut.” (Hadis riwayat Muslim dan Tirmizi)

Hari ni sedih sangat-sangat taw...hati memang terguris habis dah.....nak nangis pun ada...tapi kena jugak tahan agar airmata tak nitis....rasa diri sangat lemah dan kerdil...Kenapa dalam hidup ni...ade je orang yang dengki dan rasa tak suka or tak leh duduk diam bila tengok orang lain bahagia... 

Nak dijadikan cerita...pagi tadi, dalam mood yang tengah hepy dan semangat turun kerja...saya ngan hubby ambik ler gambar..(gambar kat atas tu..)dan post ke dalam facebook aku...tetiba dalam ramai-ramai yang komen ni...ada 1 hamba Allah yang entah sengal ke apa...sanggup komen kami ni mandul (rasa tak sanggup pulak nak sebut perkataan tu)....sebab belum ada rezeki nak dapat baby...apa punya sengal entah mamat tu....hubby, bila tengok je komen mamat tu..memang baran dah...memang nak kena mamat ni....entah apa dia dendam sangat ngan kami...or apa yang dia tak puas hati pun kita tak taw....

Cakap ikut sedap mulut dia jer....yang pelik...orang tak kacau pun life dia....tetiba datang kacau life orang...apa ni mamat sengal...kau nak makan penampar, penumbuk hubby ke....kalau memang kau anak jantan..kau tunjuk muka kau tu kat aku dan hubby...ha....cakap le depan-depan...apa kes main tikam belakang...kau letak ler gambar kau kat profile..biar senang kami cari...nak sangat kurang ajar kan...

Aku nak sangat ler kenal dengan mamat sengal ni.....nak jugak tengok tinggi mana ilmu dia....Woiii mamat sengal.....rezeki kita, Allah yang tentukan......kau ada hak ke nak mengata orang.........kau ingat mamat...hukum karma tetap ada.....

Hari ni memang kau dapat kutuk kami...esok lusa.....entah apa kan jadi pulak dengan kau....

#notakaki:jangan sakiti hati orang...hukum karma ada

Segmen: Ramaikan Follower Blog 2013 By NurulFHMT!

Alalala...tomey...tomey..tomey ler banner segmen adik ni..(klik banner kalau korang nak join)
Akak join yer...(dah penuhi semua syarat) ^_^

Friday, March 15, 2013

Membaca lagi....


Layan yang ni pulak dah.....
Bila mata ni nak berhenti menatap dan membaca benda alah ni...
Tak leh tak sentuh benda ni..
Setiap hari teringat kat dia...

#notakaki:Anak Spike kesayangan saya mati...lemas sebab lendir, IBU dia tak jilat anak dia...huhuhu(mati malam tadi)...sob..sob..sob..

Tuesday, March 12, 2013

Kesayangan♥♥♥

 Kesayangan.......

。◕‿◕。Mohd. Danish

。◕‿◕。SuperAnish

。◕‿◕。Mohd. Aniq
。◕‿◕。Emmmuuuaaahhhh...

。◕‿◕。Cheeseee......

Sunday, March 10, 2013

Bila Kesayangan Hubby Demam~

Alhamdulillah, En. Suami dah selamat sampai Kuching...meow2...
Cer tengok bawah....anak kesayangan En. Suami...hehe...memang windu sangat lah dia ngan budak comey ni...
Kesian dia demam....

Dah tido tp terjaga balik sebab hubby@ayah angkat dia datang..

ala...tomey2...

Windu sangat ngan budak ni...

En. Suami Kursus~


Rasa tak best pulak bila kawan gaduh takde kat sisi...
huhuhu...
En. Suami kena pegi kursus..tak jauh mana pun...kat Kuching je..hehehe
Tapi...rindu tetap ada...

*Curi dari fb bos..sorry bos..hehehe ^_^*

~Ya Allah, Kau permudahkanlah setiap langkah suamiku..Amin Ya Rabb~

Bila Kami Rajin Ulangkaji~

Elo ebelibadi...
Sekarang tengah hot ceriter, drama or filem yang di adaptasi kan daripada novel..
Memang dah menjadi satu fenomena yang tidak assing lagi dalam masyarakat kita
Saya dan kengkawan dah mula tak dapat nak dok diam..tangan dah mula gatal, mata dah tak leh nak pejam
Korek-korek tabung sebab nak dapatkan benda alah ni...dah jadi macam satu penyakit pulak dah...
Aduuuhh......sangat-sangat ponink kepala bila tak tahu dah nak pilih yang mana..
Rasa nak rembat je semuanyer...

Plisssssssssss......help me....
Beli lah aku..ambil lah aku jadi teman mu..

Terdengar-dengar je rintihan si novel ni...
Tidakkkkk.......NO..NO..NO..
Tak boleh jadi ni...
~Bila kami dah rambang mata~

Sekarang tengah sibuk ulangkaji Sebenarnya SAYA ISTERI DIA!...
Pernah baca..tapi belum puas......tu sebab kena jugak ulangkaji dan baca balik..
Dengar-dengar novel ni akan di dramakan...mulai 29/3/2013...dalm slot Zehra kat TV3...pelakon pun hebat jugak, Tizz Zakyah dan Izzue Islam..

*Mr.Google..saya pinjam gambar ni*


Andai Itu Takdirnya juga akan didramakan...dengar kata pelakon nyer Fizo Omar dan Nelydia Senrose...tak sabar nak tengok kan...novel airmata tu...

Antara novel lain yang akan didramakan...Suami Aku Ustaz, Kampung Girl, Teduhan Kasih, Kau yang Satu ..
So....sesama kita tunggu kemunculannya...

notakaki:sangat kecewa bila orang kata kita menunjuk-nunjuk..

Tuesday, March 5, 2013

Aku Bukan Kejar Glamour

"Hey minah...kau dengar apa aku nak cakap ni....
Aku buat blog ni...bukan nak kejar glamour, bukan nak naikkan traffic aku..aku buat segmen aper semua tu, bukan nak glamour, glamour, glamour......NO.....
Blog aku ni tempat aku nak tulis apa yang aku nak tulis, nak cerita atau nak merapu apa semua tu..
Ni blog aku bukan blog kau"

Hehehehehe......terkasar bahasa pulak dah...sory..saje..tu acah je..
Jangan terus lemparkan tuduhan, kata atau makian sebab bahasa aku kat atas tu terkurang ajar sikit..jangan terus menilai saya ni jahat ke perangai burok ke apa..saya budak baik(masuk lif tekan sendiri)

Sebenarnya...nak kata..
Kalau lah kan...ada orang jenguk blog korang, dah tu tengok kat jumlah follower korang..
Dah tu dia bandingkan pulak dengan jumlah follower dia..

Then, cakap...
La...blog aku ramai lagi follower...blog aku lagi glamour dari blog dia..
hahaha...padan muka dia...
Orang tak nak follow dia..

dan cakap

Blog aku lagi comel dari blog dia
Bukan comel pun blog dia...sebijik ambik dari _____________.(isi sendiri)..
dan cakap ni..
Apa benda yang dia merapu ni..
Post entry yang entah apa2..
dan..
bila ada yang dah follow korang..
tetiba dia unfollow korang...
Kalau aku...aku tertanya-tanya jugak..apa salah aku sampai dia unfollow aku...
tapi..takpe....

Aku punya perasaan ---->> kalau lah aku jumpa orang yang perangai bertuah macam ni....
Aku tayang muka ^__________^
Kau blahhhh dari blog aku sekarang...(bagi yang unfollow tu...bagus sesangat...tabik spring kat kau)
Naik menyampah pulak aku ada orang macam ni kat blog aku..

Korang tak suka aku...nak buat macam mana kan....aku tak leh paksa..(aku hanya manusia biasa)

Ha...tu dia....aku memang begitu...(perangai burok kan)..

Aper perasaan korang pulak....??

Apa-apa pun...aku suka dan sangat berterima kasih kepada yang memang benar-benar ikhlas jadi kawan aku..

Terus terang nak cakap kat sini...aku jarang sikit buka blog...tu sebab jarang sangat nak jenguk korang semua...sorryyyy dear ~ 

Kekangan masa..

Line slow..

Bz..

-THE END-

notakaki: kecewa bila ada yang tak ikhlas berkawan

Bawa Buah Tangan..lalalala~


Elo ebelibadi....sory sesangat kepada peserta/ rakan blogger yang join segmen saya...sebab malam ni baru berkesempatan nak update senarai pemenang..(10 orang yang bertuah)...
Bukan sengaja melengah-lengahkan..hehehe..line tenet tak mengizinkan...ntah la...seminggu ni line asyik meragam je..
Bil bayar sebelum tarikh due...tapi hampeh jugak kan...(tkde pulak terover limit)..erm..takpe...
Lupakan...

Ok..terus kepada isi kandungan..hehehe..
Senarai nama peserta ikut susunan kat SINI untuk dirandom kan...hehehe...tak tipu k..

Dan....ni dia....keputusan dari Mr. Random.org..jeng..jeng..jeng.siapa dapat buah tangan dari saya...sesama kita tengok..
*Sila zoom kan kalau nak lebih jelas*

Ok...tu dia...hehehe..tahniah kepada yang berjaya..dan kepada yang lain jangan merajuk..nanti saya masukkan dalam bloglist saya...

Kepada yang berjaya tu..sila tengok link korang kat gambar atas tu...ikut susunan nombor..1 hingga 10..

Dan....hehehe...banyak celoteh pulak dah..hadiah boleh dituntut bermula pada 25 Mac 2013(Isnin)...
Bagi yang dapat Keychain comey..sila emailkan kat saya korang nak bentuk apa..bagi yang nak tulis nama, boleh inform kat saya nak tulis nama apa k..dan yang dapat HP Charm Couple tu, emailkan kat saya nak warna apa...dan...bagi pemenang no.1 dan no.2 pun tinggalkan jejak korang kat email saya...hehehe...

Takde email saya ke....jangan risau..rajinkan diri korang tengok tuan tanah tu..cer tengok sidebar..hehehe..

Okes...tahniah untuk semua..dan bebanyak-banyak Terima Kasih...

Friday, March 1, 2013

Segmen Saya TAMAT

01032013...Alhamdulillah Segmen >>INI<< telah ditutup pada saat entry ini telah dipost...dan bagi peserta/ rakan blogger yang support segmen yang tak seberapa dari saya Terima Kasih Bebanyak kerana sudi join...(walaupun kureng mendapat sambutan..takpe..)Sayang korang semua...
Senarai Peserta ada kat >>SINI<<
Nak maklumkan kat sini jugak....saya ada buah tangan untuk 10 peserta yang bertuah...(sory tak sehebat mana..sekadar cenderahati dari saya)..pemenang akan ditentukan 100% oleh random.org..tapi...hehehe..ye..ada tapi pulak dah..kan..semua buah tangan daripada saya hanya boleh dituntut pada 25/3 hingga 28/3..(minta maaf sesangat sebab sekarang terpaksa tangguhkan dulu k..saya sangat2 banyak kerja..huhuhu..sibuk memanjang..tunggu cuti sekolah ok...)..mesti ada yang bisik2...naper tak tunaikan sekarang..top up tu senang je...send kat email je hadiah tu..hehe...no no no..saya takkan buat cam tu k..hehe..saya nak bagi serentak...tak nak ada yang awal ada yang akhir..not fair(hentam je cakap omputih tu..)..hehehe..

1st - Top Up RM10 (Celcom/Digi/Maxis)+Bloglist+Review x 1 pemenang

2nd - Top Up RM5 (Celcom/ Digi/ Maxis)+Bloglist+Review x 2 pemenang

3rd - HP Charm Couple+Bloglist x 3 pemenangboleh request nak warna apa)

4th - Key Chain Comey+Bloglist x 4 pemenang (boleh request nak bentuk apa dan nak tulis nama apa...hehe..)

InshaAllah...nama pemenang saya akan update esok atau lusa ok..

  • Peserta / Blogger lain yang ekot serta, dan yang tak berjaya...jangan merajuk k, dan jangan salahkan saya pulak..hehehe.salahkan Mr. Random.org tu.heheh....untuk korang, saya masukkan dalam bloglist saya selama sebulan bermula pada 25/3 jugak sehingga 25/4.. 

Gambar+SMS Terakhir Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat


Gambar di bawah adalah antara petikan SMS di antara Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat dan rakan seperjuangannya.



Ia jelas menunjukkan arwah begitu bersemangat untuk berjuang dalam misi tersebut.
Di bawah ini adalah dikatakan gambar terakhir Allahyarham.



Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat.

Jasa dan pengorbanannya kepada negara tidak ada galang gantinya!
Al-Fatihah.

Sumber: Mynewshub.my
http://facebookaans.blogspot.com

Pertempuran Tamat..?Pencerobohan Dihentikan..?


KUALA LUMPUR, 1 Mac — Insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah berakhir dengan 14 terbunuh dan tiga cedera selepas pasukan keselamatan bertempur dengan penceroboh bersenjata, polis sahkan hari ini.
The Star Online melaporkan polis berkata perintah berkurung telah dilaksanakan di bandar Lahad Datu dan kawasan sekitarnya sejak jam 4 petang.
“Saya sedih insiden ini berlaku kerana ini yang kami cuba elakkan, yang mana pertumpahan darah berlaku,” kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dipetik The Star Online.
Dua belas anggota penceroboh Filipina dan dua komando Malaysia terbunuh dalam pertempuran tersebut.
Tiga anggota polis Malaysia turut tercedera.
Komisioner Polis Sabah Datuk Hamza Taib dipetik The Star Online hari ini berkata penceroboh Filipina itu memulakan tembakan terhadap pasukan keselamatan Malaysia.
“Pegawai kami bertembung dengan beberapa penceroboh yang menembak mereka, memaksa pasukan polis membalas tembakan,” kata Hamza.
Anak kepada pemimpin kumpulan tersebut Agbimuddin Kiram, bagaimanapun awal hari ini berkata pihak berkuasa Malaysia memulakan tembakan.
Jumlah anggota penceroboh tersebut yang tercedera masih belum diketahui.
Portal The Philippine Daily Inquirer pula melaporkan jurucakap Kementerian Hubungan Luar Filipina Raul Hernandez hari ini berkata Duta Malaysia Mohammad Zamri Mohammad Kassim telah bertemu dengan pihak Setiausaha Kementerian Hubungan Luar Albert Del Rosario di Manila untuk memaklumkan perkara itu.
Hernandez dilaporkan berkata kerajaan Filipina masih lagi perlu mengesahkan kenyataan jurucakap penceroboh berkenaan bahawa 10 anggotanya terbunuh.
Dianggarkan 180 pemberontak Filipina, termasuk 30 lelaki bersenjata menceroboh Sabah pada 9 Februari lalu dan enggan beredar, walaupun telah diarahkan oleh kedua-dua kerajaan Malaysia dan Filipina.
Reuters turut melaporkan kumpulan bersenjata tersebut menuntut pengiktirafan Malaysia dan rundingan awal pajakan Sabah oleh Sultan kepada syarikat perdagangan British pada kurun ke-19. Malaysia bagaimanapun berkata permintaan mereka tidak akan dapat ditunaikan.

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon