Thursday, February 21, 2013

Blog Saya Berhabuk...


Blog saya berhabuk ler....lama tak sapu ni...
Hari ni nak sapu bersih-bersih...

Nak story satu perkara kat sini..
Al-kisahnye..ada sorang kakak ni kan..perangai die macam pelik sikit ler...(tak yah le sebut nama die k)..
Kakak ni kan..die buat salah dan orang tegur, tapi...die hangin satu badan, tak nak terima teguran orang,..hakikatnye teguran tu untuk kebaikan die sendiri..satu lagi, die ni memang orang yang berpelajaran tinggi..saya ape je, PPM cabuk,  takat kelulusan hanya SPM je...die siap tanya kat saya perkara yang memang tidak berkaitan langsung dengan kerja saya...tetapi memang perkara tu sangat-sangat umum dengan kerja die...susah cerita, benda tu memang HARUS die ketahui..tak pun, memang perkara tu semua orang yang sama jawatan dengan die tahu...tak masuk akal le kalau tu pun kau tak tahu kakak oii....
(gaji kau bergerak bulan berapa pun kau tak tahu..ntah ler, kau ni lupa ke memang buat-buat lupa)

Okes..okes...kalau setakat tu saya boleh terima lagi(yeker boleh terima...??)tapi, bila die buat perangai ntah ape-ape die tu..., tanya perkara yang sama berulang kali...bila kita jawab entah, tak tahu...die siap tengok muka kita dan buat muka marah die tu...tak faham bahasa ke kakak oii...bila orang kata tak tahu, maknanye tak tahu..tak yah tanya..4,5,6,7,8........kali...

Satu lagi....bila bercakap, minta tolong dan sebagainye dengan orang..bahasa tu kena jaga..jangan kasar..kau tu perempuan okes...mana sopan santun budi bahasa tu semua...hilang kemana...Bila bercakap je...macam orang nak cari gaduh...Please la o....Hormat orang lain jika nak orang lain hormat kita....

Saya memang tak berkenan le dengan perangai gitu..tak sesuai taw..

p/s : bagi yang tak suka dengan entry saya, tutup mata je...hanya luahan rasa..mood kurang baik hari ini

14 comments:

Farah Waheda Wahid said...

sabar ek dear...tapi ai pun pernah jumpa orang yang macam ni...hai entahlah... no comment...

Puteri Mama said...

@Farah Waheda Wahid hehehe...ok dear..tq

Ibu Amirul said...

hahahaha.... biasa lah tu.... sabar je lah yek..

Puteri Mama said...

@Ibu Amirul hehe..ye ibu...apa2 pun senyum :)

zaza nizam said...

huhuhu sabar je la.. zaza pun bru je tdi terkena tempias seseorg tu! sabo jela!

Iha Zaliza said...

Biasa la tu, manusia macam ni memang berlambak kat planet ni.. :)

Puteri Mama said...

@zaza nizamyup..hehe..hnya mmpu tersenyum :)

Puteri Mama said...

@Iha Zalizayup...semakin melambak kn..??

Nur Irdina said...

ermm dia ade masalah ape-ape kot ? err memang sakit hati kalau dilayan macam tu. banyak orang macam tu kat dunia ni.. yang boleh kite buat hanya sabar .. hihih =)))

Ainim Suju said...

Perangai manusia ni macam2. Ada kt ofis saya ni pun camtu juga..sendiri salah, tp bila kena tegur siap tarik muka masam

Nao Mei said...

mie betol du mero..nak lalik nawan sem du :)

Puteri Mama said...

@Nur Irdina maybe ada masalah jiwa kacau kot..hehehe....

Puteri Mama said...

@Ainim Suju btul tu..tak nak akui yg dia buat salah kn..

Puteri Mama said...

@Nao Mei hahaha... dn lh..ng xbrpa mro dn sis..nuan sot jmt

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon