Wednesday, December 19, 2012

Makan Kawan Untuk Hidup

Rasa pelik kan bila baca tajuk entri ni...?hehehe..bukan bohong tapi memang benar-benar terjadi..ni baru dikatakan kawan makan kawan..Tadi terbaca satu artikel dalam Harian Metro..

Moscow  :  Dua rakyat Russia yang diselamatkan bulan lalu selepas empat bulan hilang di hutan di timur jauh di negara itu memakan mayat rakan mereka untuk terus hidup. Sekumpulan empat lelaki hilang Ogos lalu dalam ekspedisi menangkap ikan di sungai wilayah Yakutia, satu daripada kawasan paling terpencil dan tidak menyenangkan di dunia.
     Hanya dua daripada lelaki terbabit akhirnya diselamatkan dengan helikopter akhir bulan lalu dan penemuan cebisan mayat manusia di kawasan perkhemahan mendorong penyiasat membuka kes bunuh ketika khabar angin mengenai kanibalisme kian meningkat.
     Dua lelaki yang terselamat ditahan, tetapi disifatkan sebagai saksi dalam kes bunuh itu. Bagaimanapun, penyiasat yakin bahawa kanibalisme berlaku. " Ketika disoal siasat, seorang daripada saksi memberi keterangan kanibalisme memang berlaku,"kata sumber penyiasat itu kepada akhbar harian Komsomolskaya Pranda. " Ia bukan pembunuhan. Mereka memakan mangsa selepas dia mati akibat tidak bertahan dengan keadaan dilaluinya." katanya.
    Laman web berita Yakutia, NVPress.ru turut memetik kenyataan penyiasat tempatan yang berkata, nelayan bernama Alexander Abdullayev  mengakui dia dan seorang lagi rakan yang terselamat, Alexi Gorulenko memakan mayat Andrei Kurochkin.
   "Menurut Abdullayev, Kurochkin mati akibat kesejukan. Dia dan Gorulenko memakan mayat Kurochkin selama beberapa minggu, lapor NVPress.ru-Agensi.

~Tak dapat nak gambarkan macam mana dia sanggup meratah daging manusia~ 

No comments:

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon