Monday, December 3, 2012

Drama Sehangat Asmara (Adaptasi Novel)

Hari ni, tetiba rajin pulak nk ceciter tentang novel Sehangat Asmara...novel Sehangat Asmara akan didramakan dan bakal ditayangkan di Astro Mustika HD..myb ganti citer Adam Hawa lh kan..Novel Sehangat Asmara karya Aisya Sofea nie salah satu novel yang romantis, ayat yang berbunga-bunga dan mnendayu-dayu..jom kita baca sedikit sinopsis novel ni..

Sinopsis :

SEHANGAT ASMARA Kamilia Najwa & Zainal Arief. Pandang pertama mereka memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga. Namun, badai asmara mereka sentiasa membakar di sebuah bilik kecil di Oxford dengan janji sehidup semati.

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti! Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji akan kembali lagi. Sejak itu hingga menginjak sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.

Tanpa diduga, Zainal muncul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini ‘disembunyikan’ oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, ‘dendam rindunya’ terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.
Benarkah dia membenci lelaki itu? Dan hipokritkah Zainal bila menyatakan hanya Kamilia seorang di hatinya....

Rita Rudaini sebagai Kamilia Najwa & Adi Putra sebagai Zainal Arief
No comments:

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon