Friday, December 21, 2012

Cerewetke..?


"Bukan ganti rugi yang abang cari, tapi sikap berhati-hati"

Kata-kata hubby buat saya terus dok diam..tak berani nak cipta alasan..hehehe..tadi, kene tegur ngan hubby pasal mini usb cable untuk pen drive dalam kereta dah macam nak patah je..hubby tanye.."kenapa usb port patah lagi?, hari tu kan dah tukar baru",(sebelum ni pernah rosak satu, siapa lagi kalau tak saya yang merosakkan benda alah tu..hehehehe)..saya dengan muka tak bersalah jawab, "ntah, saya tak sentuh pun benda tu, saya dengar radio je..takde pulak dengar lagu gune pen drive...hubby senyap lagi..dengan muka orang tak malu tanya lagi.."berapa harga usb port tu?..(dalam hati cakap~eee...cerewetnya hubby nie, sikit je tu), hubby jawab, nape?..nak bayar ganti rugi ke?..iye lah, dah orang tu cakap patah..so, saya nak ganti yang baru..hubby dok senyap, pastu hubby senyum dan cakap..cerewet tak saya..?hehehe...macam tahu tahu je hubby orang cakap dier cerewet..dalam hati jawab lagi, memang pun hubby cerewet, tapi cerewet hubby untuk benda baik...supaya jaga elok-elok barang kita, sayang barang..bukan senang nak beli semua benda, walaupun harganya murah, hakikatnya duit juga yang perlu digune...nak dapat duit bukan senang, kita perlu kerah setiap keringat..jangan membazir..myb tu maksud hubby..

So..moral of the story, JAGA HARTA BENDA, BARANG DAN SEBAGAINYA YANG KITA ADA DENGAN SEELOKNYA...HEHEHE..JANGAN SESUKA-SUKI JE NAK MEROSAKKANNYA..

Saya beruntung dapat memiliki dia sebagai suami saya, kerana dia sentiasa murah dengan teguran dan nasihat yang membina, bukan untuk orang lain, tapi untuk kebaikan kami bersama..Untuk hubby saya, tq so much...saya sayang awak sepenuh hati saya...

No comments:

Ainul Hayat Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon